Imakilenced a békéért

A Dévai Szent Ferenc Alapitvány vezetője Böjte Csaba testvér imakilencedet írt Flüei Szent Miklóshoz, hogy a szent segítse a nemzetek közti békét.
E imakilenced nyomán jutottam el erre a honlapra, ahová bejelentkeztem és örülök hogy elfogadták a regisztrációmat.
Közre adom Csaba testvér gondolatait az imakilencedről, hogy minél több emberhez eljusson:
"Bátorkodtam írni egy imakilencedet, melyet Flüei Szent Miklós közbenjárását kérve, szeretnénk elvégezni a gyermekeinkkel az áldott békéért! Európa talán utolsó nagy remetéje, 50 évesen, két nyomasztó hadjárat után, mint szülőföldje köztiszteletnek örvendő bírója, feleségével tíz kedves gyermeket nevelő boldog édesapa, érezvén az újabb véres polgárháború előszelét, 1467 október 16-án elbúcsúzott szeretteitől és elkezdte engesztelő, imádkozó visszavonult életét! Ma ő szülőföldje védőszentje, s sokan neki köszönik, hogy Svájc hosszú évszázadok óta sem a határain belül, sem azon kívül nem vívott véres háborút!

Örvendenék, ha nagyon sokan akár egyedül, vagy kisebb - nagyobb csoportokban eltudnánk végezni a kilencedet! Remélem, hogy a média által is sokan befognak kapcsolódni az imádságunkba! A www.magnificat.ro oldal mellett a akár a BonumTV keresztül is társunk lehetsz, a gyermekeinkkel imádkozhatsz! A Mária rádió is közvetiteni fogja!

Október 16-től minden este erdélyi idő szerint 17.30 kezdenénk az imakilenced egy -egy állomását! Ráhangolásképpen, megnéznénk egy 8-10 perces kis filmet amely a Szent Miklós szülőföldjén készült, majd a gyermekeink vezetésével elimádkoznánk a kilenced aznapi részét. Utána, 18.00 órától kezdődne a szentmise, melyben átelmélkednénk minden nap egy- egy állomás üzenetét!! 

Hiszem, ha az eső, mely megöntözte a földet, nem tér vissza az égbe anélkül, hogy meg ne hozná a maga gyümölcsét, akkor a testvéri közösségben mondott ima is biztos, hogy megtermi az áldott békét számunkra!!

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t."

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/szent-ferenc-alap-mainmenu-144...